Információk, házirend

Kedves Vendégeink!

A Kárpátia Panzió személyzete mindent elkövet annak érdekében, hogy pihenésük örömteli és zavartalan legyen, ezért tisztelettel kérjük házirendünk betartását.

 

Bejelentkezés

A szobát érkezés napján 14:00-16:00 óra között lehet elfoglalni. Amennyiben 16 óránál később érkezne, kérjük, értesítse a recepciót.
Korai érkezésre a foglaltság függvényében, felár ellenében van lehetőség. Az erre irányuló igényt a panzió az érkezést megelőző napon tudja visszaigazolni.
A korai érkezés díja:10:00-14:00 óra között: 2.000 Ft/óra.
 
Bejelentőlap
 
A szoba gyorsabb elfoglalásának érdekében Önnek lehetősége van a bejelentőlapot elutazás előtt, otthon kényelmesen kitölthet. Szobánként minden vendég adatát meg kell adni. Így érkezéskor már csak adatellenőrzést fogunk Öntől kérni, ezzel jelentősen gyorsítva az adminisztrációt.
 
 
Csomagmegőrzés
Érkező és távozó vendégeink részére csomagmegőrző szolgáltatást nyújtunk. Igény esetén kérjük, forduljon a recepcióhoz.
 
Dohányzás
A Kárpátia Panzió épületeiben, szobáiban tilos a dohányzás! Dohányzó vendégeink kizárólag az udvaron és a földszinti teraszon gyújthatnak rá. Megértésüket köszönjük!
 
Esernyő
Esernyők szállóvendégeink rendelkezésére állnak, kérje a recepcióstól.
 
Éjszakai pihenés
Kérjük, hogy tartsák tiszteletben a többi vendég nyugalmát, hangoskodással azt ne zavarják. Különös tekintettel 22 óra után figyeljenek egymás nyugalmára.
 
Fizetési lehetőségek
Fizetni SZÉP kártyával, készpénzzel és bankkártyával is lehet.
A szállásdíj és az idegenforgalmi adó kifizetése a megérkezéskor történik a bejelentőlapok kitöltésével egyidejűleg.
Panziónkban mindhárom típusú SZÉP kártyával lehetőségük van fizetni: OTP, MKB, K&H, mindhárom alszámláról (szállás, vendéglátás, szabadidő).
Fizetés előtt kérjük ellenőrizze, melyik alszámlán mennyi a rendelkezésre álló összeg. Fizetéskor kérjük jelezze hogy melyik alszámláról mekkora összeget kíván fizetni.
Az idegenforgalmi adó (IFA) mértéke 450 forint /fő/éj, amit minden 18. életévét betöltött személynek készpénzzel kell fizetnie.
Az IFA fizetése 2020 december 31-ig felfüggesztésre került.
 
Fűtés
A panzióban radiátoros fűtés van. A szobák hőmérséklete egyedileg szabályozható. Kérjük, olvassa el a szobákban elhelyezett tájékoztatókat.
 
Gyermekek
Babaágyat külön kérésre ingyenesen elhelyezzük szobájában. Erre azonban csak bizonyos szobákban van lehetőség. Igényét a panzióval előzetesen egyeztetni szükséges. A reggelinél etetőszék díjtalanul igényelhető.
Felhívjuk a szülők figyelmét – a gyermekek biztonsága érdekében – a fokozott szülői felügyelet szükségességére! A panzió területén található eszközöket vendégeink minden esetben saját felelősségükre használják!
 
Gyógyszertár/Orvosi ügyelet
Egészségügyi probléma esetén recepciónk készséggel tájékoztatást ad Önnek a legközelebbi gyógyszertár / kórház elérhetőségeiről.
 
Hajszárító
A szoba felszereltségéhez tartozik.
 
Háziállatok
Vendégeink nyugalma és zavartalan pihenése érdekében a panzióba semmilyen állat nem hozható be!
 
Hibajelentés
Kérjük Vendégeinket, hogy a szobában tapasztalt mindennemű meghibásodást a hotel recepcióján haladéktalanul szíveskedjenek jelezni.
 
Hűtőszekrény
A panzió minden szobája hűtőszekrénnyel felszerelt.
 
IFA
Áraink nem tartalmazzák az idegenforgylmi adót, melynek összege 18 év feletti személyeknek 450 Ft/fő/éj.
Az IFA fizetése 2020 december 31-ig felfüggesztésre került.
 
Internet
Vendégeink részére vezeték nélküli internet (wifi) hozzáférést biztosítunk.
 
Kapu/Kert
A kaput minden esetben kulcsra kell zárni. A bejelentkezésen átesett vendégeink rendelkeznel saját kulcsokkal, az újonnan érkezőknek csengetniük kell. Kérjük idegeneket ne engedjenek be.
A kertet munkatársaink gondozzák. Kérjük, ügyeljen a tisztaságra és kertünk növényeinek épségére!
 
Károkozás
Berendezési tárgyakat, szobához tartozó eszközöket (pl. törölköző, vállfa, ágynemű, hajszárító, stb) tilos kivinni az épületből.
A gondatlanságból vagy szándékosan okozott kárt a szálloda az okozóval megtérítteti.
 
Kijelentkezés
A szobát távozás napján 10:00 óráig kérjük elhagyni. 
Késői elutazás lehetőségéről, a távozása napján tud pontosítani, kérjük egyeztessen a recepcióval.
A késői távozás díja:10:00 – 20:00 óra között: 2.000 Ft/óra.
 
Látogatók
A szobákban csak a bejelentkezett szállóvendégeink tartózkodhatnak. Látogatót kizárólag a hallban fogadhat.
 
Légkondicionálás
Panziónk valamennyi szobája légkondicionált, a hűtést vendégeink egyedileg szabályozhatják. Kérjük, a klíma bekapcsolása előtt ne felejtse el az ablakot becsukni!
 
Panasz
Panaszával, észrevételeivel kérjük, még itt tartózkodása alatt forduljon a recepcióhoz, hogy esetleges problémáit minél gyorsabban orvosolhassuk.
 
Parkolás
Vendégeink az épületünk előtti parkolót térítésmentesen vehetik igénybe. A parkolóban a felfestések figyelembe vételével kell parkolni.
Kérjük, legyenek tekintettel a gyalogosokra, a járdát szíveskedjenek szabadon hagyni. Kerékpár, motorkerékpár parkolhat a zárt udvarban.
 
Pótágy
Néhány szobában az ülőgarnitúra pótággyá alakítható. Amennyiben szüksége van pótágyra, jelezze a recepción.
 
Reggeli
A reggeli svédasztalos, melyet minden nap 7:30 – 9:30 között kínálunk kedves vendégeinknek. Amennyiben ez az időpont nem megfelelő Önnek, úgy hidegcsomag igényét kérjük előző nap jelezze kollégáinknak. Korán utazó vendégeinket forró kávéval, illetve teával kínáljuk.
A büféasztalról egyszeri és korlátlan étel és italfogyasztás biztosított, azonban onnan élelmiszert későbbi elfogyasztás céljából kérjük, ne vigyenek el.
 
Takarítás
A szobákat minden nap 09.00 – 14.00 óra között takarítjuk. Ha a megadott időpont nem megfelelő Önnek, azt az ajtón kívülre, a kilincsre akasztott „Kérem, ne zavarjanak!” táblával szíveskedjen jelezni. Amennyiben a meghatározott perióduson kívül szeretne takarítást kérni, úgy igényét jelezze a recepción.
 
Takaró, párna
Plusz takaró/párna igényét kérjük, jelezze kollégáinknak.
 
Televízió
Panziónk minden szobájában síkképernyős televízió található, melyeken előre programozott csatornákból válogathatnak Vendégeink.
 
Tisztálkodási szerek
A fürdőszobában folyékony szappan van.
 
Törölköző
A fürdőszobai polcon bekészítve található 1 kéztörlő, 1 kádkilépő és személyenként 1 törölköző, melyeket igény szerint külön kérésre cseréljük. A törölközőket strandra nem lehet vinni.
 
Tűzvédelem
A szállodai szobában gyúlékony, robbanásveszélyes anyagot tárolni, kávéfőzőt, vízmelegítőt, vasalót és egyéb elektromos készüléket üzemeltetni tilos.
 
Varrókészlet
A recepción díjmentesen igényelhető.
 
Vasaló/Vasalódeszka
Igényét kérjük a recepción szíveskedjen jelezni, melyhez eszközöket biztosítunk.
 
Vendégészrevételek
Vendégeink véleménye kiemelten fontos számunkra. Kérjük Önöket, hogy vendégkérdőívünk kitöltésével segítsék munkánkat!
 
 
Kellemes pihenést kíván Önnek a Kárpátia Panzió minden munkatársa!