Tudnivalók - házirend

Kedves Vendégeink!

A Kárpátia Panzió személyzete mindent elkövet annak érdekében, hogy pihenésük örömteli és zavartalan legyen, ezért tisztelettel kérjük házirendünk betartását.

 

Be- és kijelentkezés
A szobát érkezés napján 14:00 órától lehet elfoglalni. Korábbi érkezés lehetőségét a panzió, a telítettség függvényében tudja biztosítani. Az ezzel kapcsolatos díjakról és feltételekről a recepció tud felvilágosítást adni.  
A szobát távozás napján 10:00 óráig kell elhagyni. Késői elutazás lehetőségéről és az ezzel kapcsolatos díjakról kérjük egyeztessen a recepcióval.
Önálló, találkozásmentes bejutásra is van lehetőség. Ennek feltétele az előre történő fizetés valamint az előre történő bejelentkezés illetve az ehhez szükséges adatok megadása.
 
Biztonság
A szálláshelyen biztonsági kamerák figyelik meg a panzió bejáratát, közösségi tereit és a parkolót. A felvételeket a törvényi előírásoknak megfelelően kezeljük.
 
Csomagmegőrzés
Érkező és távozó vendégeink részére csomagmegőrző szolgáltatást nyújtunk. Igény esetén kérjük, forduljon a recepcióhoz.
 
Dohányzás
A Kárpátia Panzió épületeiben, szobáiban tilos a dohányzás! Dohányzó vendégeink kizárólag az udvaron és a földszinti teraszon gyújthatnak rá. Megértésüket köszönjük!
 
Esernyő
Esernyők szállóvendégeink rendelkezésére állnak, kérje a recepcióstól.
 
Éjszakai pihenés
Kérjük, hogy tartsák tiszteletben a többi vendég nyugalmát, hangoskodással azt ne zavarják. Különös tekintettel 22 óra után figyeljenek egymás nyugalmára.
 
Fizetési módok
Fizetni SZÉP kártyával, készpénzzel, bankkártyával és előreutalással lehet.
Panziónkban OTP, K&H, MBH (MKB)  SZÉP kártyákat fogadunk el.
Az idegenforgalmi adót (IFA) készpénzzel kell fizetni.
A fizetés érkezéskor történik a bejelentkezéssel egyidejűleg.
 
Fűtés
A panzióban radiátoros fűtés van. A szobák hőmérséklete egyedileg szabályozható. Kérjük, olvassa el a szobákban elhelyezett tájékoztatókat.
 
Gyermekek
Babaágyat külön kérésre elhelyezzük szobájában. Erre azonban nem minden szoba alkalmas, igényét a panzióval előzetesen egyeztetni szükséges. A reggelinél etetőszék díjtalanul igényelhető.
Felhívjuk a szülők figyelmét – a gyermekek biztonsága érdekében – a fokozott szülői felügyelet szükségességére! A panzió területén található eszközöket vendégeink minden esetben saját felelősségükre használják!
 
Gyógyszertár/Orvosi ügyelet
Egészségügyi probléma esetén recepciónk készséggel tájékoztatást ad Önnek a legközelebbi gyógyszertár / kórház elérhetőségeiről.
 
Hajszárító
A szoba felszereltségéhez tartozik, a fürdőszobában megtaláható.
 
Háziállatok
Vendégeink nyugalma és zavartalan pihenése érdekében a panzióba semmilyen állat nem hozható be!
 
Hibajelentés
Kérjük Vendégeinket, hogy a szobában tapasztalt mindennemű meghibásodást a hotel recepcióján haladéktalanul szíveskedjenek jelezni.
 
Hűtőszekrény
A panzió minden szobája hűtőszekrénnyel felszerelt.
 
IFA
Áraink nem tartalmazzák az idegenforgylmi adót, melynek összege 18 év feletti személyeknek 500 Ft/fő/éj.
 
Internet
Vezeték nélküli ingyenes internetszolgáltatás áll vendégeink rendelkezésére a szobák és a közös területek 100%-ában.
 
Íróasztal
Minden szobában íróasztal található.
 
Kapu/Kert
A kaput zárva tartjuk. A már bejelentkezett vendégeink kapnak hozzá kulcsot, az újonnan érkezőknek csengetniük kell. Kérjük idegeneket ne engedjenek be.
A kertet munkatársaink gondozzák. Kérjük, ügyeljen a tisztaságra és kertünk növényeinek épségére!
 
Károkozás
Berendezési tárgyakat, szobához tartozó eszközöket (pl. törölköző, vállfa, ágynemű, hajszárító, stb) tilos kivinni az épületből.
A gondatlanságból vagy szándékosan okozott kárt a szálloda az okozóval megtérítteti.
 
Kulcs
Kijelentkezéskor (elutazáskor) kérjük, a szoba kulcsait a recepción leadni szívedkedjék. Elvesztése esetén pótdíjat számolunk fel.
 
Látogatók
A szobákban csak a bejelentkezett szállóvendégeink tartózkodhatnak. Látogatót kizárólag a hallban fogadhat. Látogató fogadási szándékát kérjük, jelezze előre a recepción.
 
Légkondicionálás
Panziónk valamennyi szobájában egyedileg szabályozható klímaberendezés üzemel. Kérjük, a klíma bekapcsolása előtt ne felejtse el az ablakot becsukni!
A szobából való távozás esetén kérjük kikapcsolt állapotban hagyni. A légkondicionáló használatát a szobaár tartalmazza.
 
Panasz
Panaszával, észrevételeivel kérjük, még itt tartózkodása alatt forduljon a recepcióhoz, hogy esetleges problémáit minél gyorsabban orvosolhassuk.
 
Parkolás
Vendégeink az épületünk előtti parkolót térítésmentesen vehetik igénybe. A parkolóhelyeken a felfestések figyelembe vételével kell parkolni.
Kérjük, legyenek tekintettel a gyalogosokra, számukra a járdát szíveskedjenek szabadon hagyni. Együttműködésüket előre is köszönjük. Kerékpár, motorkerékpár parkolhat az udvarban.
Igény esetén a panziótól 100 méterre zárt udvarban tudunk parkolóhelyet biztosítani.
 
Reggeli
Svédasztalos reggelit szolgálunk fel, 7:30 – 9:30 között a panzió étkezőjében.
A büféasztalról korlátlan étel és italfogyasztás biztosított, azonban kérjük hogy onnan élelmiszert későbbi elfogyasztás céljából ne vigyenek el.
 
Takarítás
A szobákat naponta 10-14 óra között takartjuk. Amennyiben Ön ezt nem igényli, kérjük jelezze a recepción, így a napi takarítással nem zavarjuk. Külön takarítási igényét szintén a recepción kérjük jelezni.
 
Takaró, párna
Kérésre extra takarót biztosítunk. Igényével forduljon kollégánkhoz.
 
Távozás a szobából
Kérjük vendégeinket - a szobából való távozásuk előtt - győződjenek meg arról, hogy a vízcsapok ne maradjanak nyitva, a lámpák és egyéb elektromos berendezések (kivéve hűtő) legyenek lekapcsolva, valamint az ajtó és az ablak zárva legyenek.
 
Televízió
Panziónk minden szobájában síkképernyős televízió található, melyeken előre programozott csatornákból válogathatnak Vendégeink.
 
Térkép, információs anyag
Információs brossúrák, programfüzetek, térképek a recepción találhatókak.
 
Tisztálkodási szerek
A fürdőszobákban folyékony szappan található.
 
Törölköző
A fürdőszobai polcon bekészítve található 1 db. kádkilépő, személyenként 1 db. törölköző és 1 db. kéztörlő, melyeket igény szerint külön kérésre cseréljük.
 
Tűzvédelem
A szállodai szobában gyúlékony, robbanásveszélyes anyagot tárolni tilos.
Otthonról hozott kávéfőzőt, vízmelegítőt, vasalót és egyéb elektromos készüléket használni tilos.
A szálláshelyen tűzoltókészülék az előírásnak megfelelően van telepítve.
 
Varrókészlet
A recepción díjmentesen igényelhető.
 
Vasalás
Igényét a recepción szíveskedjen jelezni. Vasalót, vasalódeszkát díjmentesen biztosítunk.
 
Vendégészrevételek
Vendégeink véleménye kiemelten fontos számunkra. Kérjük Önöket, hogy vendégkérdőívünk kitöltésével segítsék munkánkat!
 
 
Kellemes pihenést kíván Önnek a Kárpátia Panzió minden munkatársa!